OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη- Τουλάχιστον 19 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης.

Περίπου 200 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί το μεσημέρι, τοπική ώρα, για να κατασβέσουν την τεράστια πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου που συνολικά έχει 19 ορόφους, λίγο πριν τις 11:00, τοπική ώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Νίγκρο δήλωσε ότι 32 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 63.

Ο Νίγκρο πρόσθεσε ότι αναμένει «πολλά θύματα», ενώ εξήγησε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

Σε εικόνες που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τεράστιες φλόγες και πυκνός καπνός να βγαίνουν από ένα παράθυρο του πολυώροφου κτιρίου.

«Θα είναι μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουμε δει ποτέ στην εποχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος έχει μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Το κτίριο των 120 μονάδων, στην οδό 333 East 181st Street κοντά στη λεωφόρο Tiebout, χτίστηκε το 1972, σύμφωνα με αρχεία της πόλης.

Περίπου 25 παράθυρα που βλέπουν τη λεωφόρο Webster ανατινάχτηκαν. Σεντόνια κρέμονταν από μερικά από τα παράθυρα, που φουντώνουν στον αέρα.

Αξιωματούχοι είπαν ότι η πυρκαγιά θύμισε τη φωτιά στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Happy Land το 1990 στο Μπρονξ, η οποία σκότωσε 87 ανθρώπους.

Η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης ήταν το 1911, στο εργοστάσιο της Triangle Shirtwaist Company στο Κάτω Μανχάταν, όπου έχασαν τη ζωή τους 146 άνθρωποι. Όλες εκτός από 23 ήταν νεαρές γυναίκες. Η φωτιά βοήθησε να καλυφθούν οι απαιτήσεις για βελτιωμένες συνθήκες ασφάλειας στα εργοστάσια.

Πηγή ΑΠΕ/ CNN/ nytimes

Σχετικά Άρθρα

AP: Η Κίνα σταμάτησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης του κορονοϊού

otavoice

Γερμανία: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Σύλληψη στελέχους του ακροδεξιού AFD

otavoice

Υποτροφίες σε Έλληνες από την Ιαπωνική Κυβέρνηση για σπουδές στην Ιαπωνία

otavoice

Ανησυχία σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για την επικείμενη χερσαία εισβολή στη Ράφα

otavoice

Ην. Βασίλειο- νομοσχέδιο για απελάσεις: Μετανάστες νεκροί στη Μάγχη

otavoice

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραγνωρίζει και αγνοεί παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές

otavoice