Οργή και αντιδράσεις στον Έβρο- Έφεραν μηχανήματα για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο χωριό Φυλάκιο του Έβρου καθώς πριν λίγη ώρα έφτασαν τα πρώτα μηχανήματα στο ΚΥΤ Φυλακίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης. Αυτό που δεν μπόρεσαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα να κάνουν σε Χίο και Λέσβο επιχειρούν να το υλοποιήσουν στα σύνορα του Έβρου, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Χρήστος Τυρμπάκης ο οποίος πρώτος αντιλήφθηκε την κινητικότητα απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρωθούν στο σημείο προκειμένου να μπλοκάρουν τις ενέργειες. Οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι έφθασαν στο σημείο με τα οχήματα τους έκλεισαν τον δρόμο και εμπόδισαν την εκφόρτωση σκαπτικού μηχανήματος στον χώρο.

«Εμείς όλο το 24ωρο θα είμαστε εδώ, δεν πάει να βρέχει και να χιονίζει» ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τυρμπάκης στο Ράδιο Έβρος και τον Νίκο Πατούνα» και τόνισε μεταξύ άλλων «Έχει πει ένα νούμερο ο κ. Μηταράκης και το φοβάμαι πάρα πολύ».

Σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργήθηκε ένταση με τους εργολάβους της αναδόχου εταιρίας, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια και φέρεται έχει χτυπηθεί ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Τυρμπάκης.

Στο νοσοκομείο ο κοινοτάρχης Φυλακίου 

Πριν λίγη ώρα, όπως βλέπετε και στο συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν σηκωτό τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, που έχοντας δίπλα του λιγοστούς-ΔΥΣΤΥΧΩΣ- μόνο κατοίκους της περιοχής, πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία για να μην επιτρέψει να περάσουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Μάλιστα, ο κ.Τυρμπάκης όταν πήγαν να τον συλλάβουν σηκωτό οι Ασφαλίτες της Ορεστιάδας, παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Χαράλαμπου Χαράλαμπου Ελευθεριάδη που συντόνιζε όλη την επιχείρηση (κρίσεις στην Αστυνομία έρχονται, πρέπει να δείξει στους ανωτέρους του ότι εκτελεί τις εντολές της Κυβέρνησης), κατέρρευσε λέγοντας τους ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Μάλιστα χρειάστηκε να του παρέχουν πρώτες βοήθειες ανάνηψης.

Στο πλευρό του Χρήστου Τυρμπάκη και αδερφή του Κούλα Τυρμπάκη που κατέγραψε σε ζωντανή μετάδοση την σύλληψη του Προέδρου του Φυλακίου, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε άσχημη κατάσταση, με την πίεση του να φτάνει στο 21 και φόβους για την υγεία του.

Απρόκλητη επίθεση υπεργολάβου της ΤΕΡΝΑ σε πολίτες 

Πριν λίγο επικράτησε ένταση μεταξύ του υπεργολάβου που ανέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας ΤΕΡΝΑ τις χωματουργικές εργασίες, όταν μπροστά στη νταλίκα που ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει μια μπουλντόζα μπήκαν άτομα για να την σταματήσουν. Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Αγροτικού κόμματος ΑΚΕΛΛ Βάκης Τσομπανίδης, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση και χτυπήματα από τον οδηγό της νταλίκας και υπεργολάβο, ο οποίος αντέδρασε σαν μαινόμενος ταύρος, κατέβηκε από το όχημα και του επιτέθηκε με γροθιές.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών. Ακολουθεί καρέ καρέ η επίθεση…

Επιχείρηση εκφοβισμού η Αστυνομία

Μάλιστα η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει επιχείρηση εκφοβισμού των κατοίκων που βρίσκονται στο σημείο και αντιδρούν, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Χαράλαμπο Ελευθεριάδη να την συντονίζει. Οι αστυνομικοί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αγροτικά αυτοκίνητα που παρατάχθηκαν για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών, ξεκινώντας πρώτα από αυτό του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη. Μάλιστα κάθισε στον δρόμο πραγματοποιώντας για να αποτρέψει με το σώμα του να περάσουν οι μπουλντόζες στα χωράφια.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και αναμένεται να ενεργοποιηθούν για να… συνετίσουν τους αντιδρώντες κατοίκους και να προχωρήσει η νέα υπερδομή λαθρομεταναστών που θα αυξήσει την χωρητικότητα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

Πηγή πληρ. e-evros.gr/ evros-news.gr
Σχολιάστε