OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι Χιώτες απέτρεψαν την αποβίβαση των μηχανημάτων στα Μεστά

Πρώτη νίκη της τοπικής κοινωνίας
Η δυναμική παρουσία του κόσμου και η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, αλλά και των τοπικών συμβουλίων Συκιάδας και Λαγκάδας είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της αποβίβασης μηχανημάτων στο λιμάνι των Μεστών.

Έπειτα από σχεδόν μία ώρα διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ των κατοίκων και των αστυνομικών και λιμενικών αρχών τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μην αποβιβαστούν στα Μεστά και να ξαναφορτωθούν στο πλοίο Πελαγίτης.

Το πλοίο λίγο μετά τις 8 το πρωί θα προσδέσει στο λιμάνι της Χίου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων να καλεί τους Χιώτες σε διαρκή κινητοποίηση και νέα παρουσία στον Κεντρικό Λιμένα του νησιού.

Σε παιχνίδι εξάντλησης των πολιτών που αντιδρούν στη δημιουργία δομής στο Θόλος, μετατρέπεται το θέμα της προσέγγισης του πλοίου «Πελαγίτης» στη Χίο.

Η αρχή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι των Μεστών οπότε κι επιχειρήθηκε η αποβίβαση οχημάτων, ανεπιτυχώς όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου.

Έτσι στις 6 το πρωί το πλοίο απέπλευσε από τη δυτική πύλη με προορισμό το κεντρικό Λιμάνι της Χίου όπου εισήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Στη θέα του πλοίου, κάτοικοι κι αιρετοί, στάθηκαν μπροστά στη ράμπα πρόσδεσης, αποτρέποντας το πλήρωμα να ρίξει τον καταπέλτη του πλοίου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, το πλοίο βγήκε εκτός λιμένα όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα αναχωρώντας για τη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, συντονιστική επιτροπή και κάτοικοι, καλούν τον κόσμο σε διαρκή εγρήγορση αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσει νέα επιχείρηση.

Πηγή politischios.gr

Σχετικά Άρθρα

Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ η σημαντικότερη προσφορά μας, στον ελληνικό λαό, από τον οραματιστή Γ. Γεννηματά

otavoice

Επιχείρηση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

otavoice

Ο Μπλίνκεν στην Σαγκάη- ΗΠΑ και Κίνα να διαχειριστούμε υπεύθυνα τις διαφορές μας

otavoice

Κόλπος του Άντεν: H φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε ένα UANs

otavoice

Προεδρικές εκλογές στα Σκόπια: Νικήτρια η υποψήφια του VMRO-DPMNE

otavoice