Μητσοτάκης-Ομολογία πολιτικής απάτης για τις Πρέσπες: «Δεν διαφωνούσα για το όνομα»

«Η κριτική μου στη συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορούσε το όνομα» -Η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω λύνει κάθε απορία για την μετέπειτα στάση του και αποκαλύπτει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που στήθηκε κατά του ελληνικού λαού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γειτονική μας χώρα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Για αυτόν και την Νέα Δημοκρατία ο όρος Μακεδονία είναι μια απλή λέξη, μια έννοια που μπορεί να την οικειοποιείται οποιοσδήποτε σφετεριστής.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον «Αντένα» την Πέμπτη το βράδυ, όταν προεκλογικά το 2019 είχαν χτίσει το πολιτικό του αφήγημα πάνω στην ονομασία των Σκοπίων και εκτόξευε κατηγορίες για εθνική προδοσία.

«Η κριτική μου στη συμφωνία δεν αφορούσε το όνομα, αφορούσε τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και ότι αυτή τη συμφωνία εγώ δεν θα την ψήφιζα. Είμαι πολύ σαφής και πολύ ξεκάθαρος και πολύ ειλικρινής…», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στη σχετική ερώτηση!

Υπάρχει κανένας πολίτης στη χώρα που την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών δεν είχε καταλάβει πως η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο αρχηγός της δεν ήταν κατά του σύνθετου και, κυρίως, κατά του συγκεκριμένου ονόματος «Βόρεια Μακεδονία»; Είχε πει ποτρέ ευθέως αυτά που ξεστόμισε μετεκλεγικά; Για το «ξεπούλημα του ονόματος» δεν γινόταν τα  συλλαλητήρια που υποτίθεται  «στήριζε» η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και έκαναν πατριωτική παρέλαση στελέχη του όπως ο Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Εσωτερικών και πολλοί άλλοι μακεδονομάχοι;  Οι πατριωτικές κορώνες πρωτοκλασσάτων στελεχών της, όπως ο αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης  και οι καταγεγραμμένες εικόνες με λάβαρα και selfies δεν είναι αληθινό γεγονός; Είναι fake news;

Ποια είναι η Νέα Δημοκρατία; Εκείνη προ των εκλογών του 2019 ή η σημερινή που έχει ξεπουλήσει κάθε εθνικό διακύβευμα;

Ο Μητσοτάκης με το αλαζονικό και ναρκισσικό του ύφος δεν διστάζει ωμά να παραδεχτεί και να ομολογήσει ότι έστησε μια πολιτική απάτη κατά του ελληνικού λαού. Δεν είναι ειλικρινής, είναι απλά προκλητικός και σε παραλήρημα εξουσίας.  Κορόιδεψε  και έπαιξε με τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ελλήνων, που πίστεψαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε πατριωτική γραμμή.

Ας το δούνε οι Μακεδόνες σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ας το δούνε οι Παμμακεδονικές οργανώσεις, ότι ο σημερινός υπερπατριώτης πρωθυπουργός θεωρεί πως το  «Βόρειος Μακεδονία» δεν είναι προδοσία.

Ας υποδεχτούν ξανά με δάφνες τους «μακεδονομάχους» υπουργούς του να πουλάνε πατριωτισμό σαν σύγχρονοι Μελάδες και να λένε στα κρυφά (μην τους ακούσει ο αρχηγός και τους διαγράψει) ότι  δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουν το όνομα αυτό για τη γειτονική μας χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ:

Νίκος Χατζηνικολάου: Έρχομαι στα εθνικά θέματα, κ. Πρόεδρε. Θα ξεκινήσω όχι από το σοβαρότερο, που είναι χωρίς αμφιβολία οι σχέσεις μας με την Τουρκία, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο εμφανίζουν μία όξυνση. Είχαμε μόλις χθες επίθεση και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Τουρκική πλευρά.

Θα ξεκινήσω από το θέμα που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θέλω να σας ρωτήσω, εσείς σε συνέντευξη που κάναμε τρεις μέρες πριν από τις εκλογές μαζί, μου είχατε πει τότε ότι οι συμφωνίες δεσμεύουν τα κράτη και όχι τα κόμματα. Και από τη στιγμή που έγινε η συμφωνία αυτή δεν μπορώ να μην την εφαρμόσω, να μην την υλοποιήσω. Όμως, μου είχατε πει, θα προσπαθήσω για τη θεραπεία των ελαττωμάτων της συμφωνίας αυτής μέσα από την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.

Θέλω να σας ρωτήσω, λοιπόν, έχουμε κάνει κάτι για τη θεραπεία των ελαττωμάτων αυτής της συμφωνίας; Ή τους υποστηρίζουμε για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να ζητούμε τίποτα; Είμαστε οι «καλοί πρόσκοποι», δηλαδή, των Βαλκανίων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήμουν απολύτως συνεπής σε αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά.

Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο και ενδεχομένως πολύ πολιτικά ωφέλιμο για εμένα, κ. Χατζηνικολάου, αν σας έλεγα τρεις μέρες πριν τις εκλογές ότι θα σκίσω τη συμφωνία με έναν νόμο κι ένα άρθρο. Δεν το έκανα γιατί είμαι σοβαρός πολιτικός και ξέρω πολύ καλά ότι οι συμφωνίες αυτές δεν μπορούν αλλάξουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία για τη γειτονική χώρα άμεσα, διότι μέσα από την ενταξιακή διαδικασία έχουμε τη δυνατότητα να πιέσουμε για την εφαρμογή της συμφωνίας και να θεραπεύσουμε και τις όποιες αδυναμίες της μας επιτρέπει το νομικό πλαίσιο να κάνουμε.

Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα, εκ των υστέρων, κοιτάζοντας τη συμφωνία αυτή, ήταν μία καλή συμφωνία; Δηλαδή έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θετική κίνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κριτική μου στη συμφωνία δεν αφορούσε το όνομα, αφορούσε τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και ότι αυτή τη συμφωνία εγώ δεν θα την ψήφιζα.

Είμαι πολύ σαφής και πολύ ξεκάθαρος και πολύ ειλικρινής…

Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτά, όμως, δεν θεραπεύονται πλέον.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά δεν μπορούν να θεραπευτούν, όχι. Αυτά δεν μπορούν να θεραπευτούν. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που αυτή η στιγμή έγινε, έχουμε κάθε λόγο να επιδιώξουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και κυρίως να επεκτείνουμε και την οικονομική μας επιρροή. Διότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια στον ενεργειακό χάρτη των Βαλκανίων, όχι μόνο στο τι γίνεται στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι η φυσική πηγή εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και έχουμε σκοπό αυτό τον ρόλο μας να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Η θεατρική παράσταση Μητσοτάκη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις Πρέσπες το 2019

«Δεν θα πω ότι εκτελείτε συμβόλαιο για προδοσία, γιατί δεν αρμόζει στο ύφος και το ήθος του κοινοβουλευτικού διαλόγου, παρά τα αίσχη που έχετε διαπράξει σε αυτή την αίθουσα. Η κοινωνία όμως έχει μάτια και αντίληψη. Σέβομαι την κρίση της. Και εμπιστεύομαι απόλυτα την ετυμηγορία που θα δώσει όταν θα προσέλθει στην κάλπη. Η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα μέσα σε ένα ακόμη όργιο δημαγωγίας και παραπλάνησης» τόνισε.

«Δεν μπορούν, όμως να κρύψουν επτά μεγάλες αλήθειες, που μετατρέπουν την Συμφωνία των Πρεσπών σε εθνική υποχώρηση», είπε και ανέλυσε γιατί η Συμφωνία είναι εθνικά καταστροφική.

Κλείνοντας την ομιλία- θεατρική παράσταση είπε: «Σας καλώ όλες και όλους να μην κάνουμε αυτόν τον πανέμορφο τόπο της λίμνης των Πρεσπών συνώνυμο με μια εθνική υποχώρηση. Σας καλώ να μην ανοίξουμε και άλλες πληγές στον εθνικό κορμό επειδή κάποιοι θέλουν άρον άρον να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα για να σταθεροποιηθεί, δήθεν, η γειτονιά μας. Σας καλώ να μην εγκαταλείψουμε μια πολιτική δεκαετιών που μπορεί να μας έκανε δυσάρεστους στους ισχυρούς του κόσμου, αλλά προστάτευσε τα εθνικά μας συμφέροντα. Σας καλώ να μην κυρώσουμε μία συμφωνία που, θυμηθείτε τα λόγια μου, θα την βρούμε μπροστά μας και δεν θα είναι για καλό. Σας καλώ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να πείτε το μεγάλο ΟΧΙ.»

Αυτά λέει και σήμερα;
Σχολιάστε