Μεγάλη πυρκαγιά σε καπναποθήκες στο κέντρο της Ξάνθης (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Ξάνθη, σε εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στους περιοίκους.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις με τεράστιες φλόγες να έχουν τυλίξει τις εγκαταστάσεις, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την πόλη.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση ενώ έχει δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν όλοι όσοι βρίσκονται σε παρακείμενα καταστήματα, για λόγους ασφαλείας.

Τις αποκλειστικές εικόνες μας μεταφέρει ο ραδιοφωνικός  παραγωγός Στάθης Παπαδόπουλος.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες, ενώ παραμένει άγνωστη -μέχρι στιγμής- η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, το πρόβλημα είναι μεγάλο όχι μόνο για τις κτηριακές εγκαταστάσεις που καίγονται αλλά και για τις παρακείμενες κατοικίες. Όπως είπε οι αποθήκες είναι ανενεργές, ανήκουν σε ιδιώτη και σχολίασε ότι εδώ και χρόνια συζητείται το θέμα των συγκεκριμένων αποθηκών αλλά δεν έγινε καμιά παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά που μπήκε σε ένα χώρο που δεν είναι λειτουργικός (άρα δεν είναι θέμα ατυχήματος) δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα αίτια της και πιθανές επιχειρηματικές σκοπιμότητες.
Σχολιάστε