OTA VOICE
Απόψεις Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Αζερική προπαγάνδα και ο βρώμικος ρόλος Ελληνικών ΜΜΕ, σε βάρος των Αρμενίων

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Είναι απορίας άξιο, πώς γίνεται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που υποτίθεται ότι έχει παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με την Αρμενία, να φιλοξενεί ολοσέλιδα άρθρα των Αζέρων, εχθρών της Αρμενίας, και να παρουσιάζονται αναλύσεις των προπαγανδιστών αυτής της δικτατορικής χώρας, σε μια από τις εγκυρότερες εφημεριδες μας, όπως είναι το ΒΗΜΑ.

Θα μου πείτε είναι πολλά τα λεφτά. Ειδικά όταν αυτά τα μέσα ενημέρωσης, έχουν περάσει σε επιχειρηματίες- ολιγάρχες, που συνθηκολογούν όλη τους τη ζωή ακόμα και με το διάβολο για να αυγατίζουν τα πλούτη τους. Γι’ αυτούς βλέπετε η φιλία, οι κανόνες ηθικής και έντιμων σχέσεων μεταξύ των κρατών και των λαών, είναι άγνωστες λέξεις. Μοναδικός Θεός που πιστεύουν είναι ο Μαμωνάς. Ο Θεός του χρήματος. Κι ακολουθούν πιστά, όσο κανείς άλλος, μια από τις εντολές του, που είναι “Πούλα πρώτος, πούλα τους όλους”.

Είδαμε λοιπόν στις έγκυρες οικονομικές σελίδες της ηλεκτρονικής εφημερίδας το Βημα, (Vima.gr), την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, να φιλοξενούνται οι απόψεις ενός εκπροσώπου του δικτατορικού καθεστώτος του Αλίεφ, ο οποίος ονομάζεται Ορχάν Μπαγκίροβ. Φυσικά δεν είδε πόρτα ανοιχτή και μπήκε ο συγκεκριμένος τύπος. Πλήρωσε αδρά για να καταχωρηθεί η προπαγάνδα του ως σημαντική άποψη ενός τεχνοκράτη. Σίγουρα ανήκει στη στρατιά των πιστών ανδρών του καθεστώτος του δικτάτορα Αλίεφ, ο οποίος δηλώνει εμπειρογνώμονας στις παγκόσμιες και περιφερειακές οικονομικές σχέσεις στο Κέντρο Ανάλυσης Διεθνών Σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν. Με λίγα λόγια είναι ένας περισπούδαστος πράκτορας και προπαγανδιστής του Αζερμπαϊτζάν.

Τι λέει ο τύπος αυτός με τους σπουδαίους τίτλους που μας μοστράρει; Ότι το Αζερμπαϊτζάν αγωνιά για το μέλλον της Αρμενίας και όλοι στην κυβέρνηση της χώρας του, σίγουρα ανάμεσά τους και ο Αλίεφ, έχουν χάσει τον ύπνο τους κι έχουν μια και μόνη έννοια που τους βασανίζει διαρκώς, το πώς θα ανορθωθεί η οικονομία της Αρμενίας και θεωρούν ότι είναι κρίμα να χάσει αυτή την ευκαιρία που της προσφέρεται, να ανοίξει το διάδρομο στα νότια σύνορά της, στην περιοχή Ζανγκεζούρ, για να περάσουν οι Αζερικοί αγωγοί και να ενωθούν με το Ναχιτσεβάν που θα τους οδηγήσουν στη συνέχεια με ασφάλεια στη μητέρα Τουρκία.

Με την ευκαιρία αυτή, θα φτιαχτεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, που έχει τόσο ανάγκη η Αρμενία, για να εξυπηρετείται η χερσαία μεταφορά του εμπορίου της, μιας και όλες οι άλλες διαδρομές στα βόρεια της χώρας είναι κλειστές και την αποκλείουν από τη σύμμαχο Ρωσία.

Μάλιστα βάζει και το ζήτημα της φύλαξης αυτού του διαδρόμου από τους Ρώσους. Αναφέρει ο Αζέρος προπαγανδιστής, ότι δεν έχει λόγο να ανησυχεί η Αρμενία, εφ’ όσον θα φυλάσσεται η ο συγκεκριμένος διάδρομος από το Ρωσικό στρατό, αφού και στα υπόλοιπα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, όπως λέει ο “σπουδαίος” εμπειρογνώμονας, υπηρετούν μαζί με τους Αρμένιους και Ρώσοι στρατιώτες. Δεν βλέπουμε όμως να επηρεάζει κάτι τέτοιο τους Αζέρους, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά παραβιάζουν τη συνθήκη κατάπαυσης του πυρός που έχουν υπογράψει και επιτίθενται άνανδρα στους Αρμένιους στρατιώτες, αλλά και σε απλούς πολίτες και τους δολοφονούν.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στις περιοχές του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), με σκοπό να εκδιώξουν και τον τελευταίο Αρμένιο από την περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή της λήξης του πολέμου, έχουν βάλει οι Αζέροι στο μάτι την περιοχή του Ζανγκεζούρ, την οποία απειλούν να αποκτήσουν ακόμη και με πόλεμο.

Στο άκρως προπαγανδιστικό κείμενο του καθεστώτος Αλίεφ, που φιλοξενεί ανερυθρίαστα το ΒΗΜΑ (vima.gr), ο Ορχάν Μπαγκίροβ, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μάλιστα πάει ένα βήμα παραπέρα την άθλια προπαγάνδα του, αναφέροντας πως η κυβέρνηση της Αρμενίας, συμφωνεί με τα σχέδια του δικτάτορα Αλίεφ, αλλά αντιδρούν κάποιοι εθνικιστές στην Αρμενία, οι οποίοι να πάρει ευχή, επηρεάζουν και την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Όλα αυτά βέβαια, αναφέρονται στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού εντυπώσεων που επιδιώκει να στήσει το Αζερμπαϊτζάν με πληρωμένες καταχωρήσεις σε διάφορα μέσα που είναι διαθέσιμα να φιλοξενήσουν την προπαγάνδα τους για λίγους παράδες. Βλέπετε τόσο φτηνά αποτιμάται η αξιοπρέπειά κάποιων Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.

Καλά θα κάνουν οι Αρμένιοι της διασποράς, αλλά και όλοι οι Έλληνες, να κλείνουν τα αυτιά τους στις διάφορες σειρήνες και να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους που υπηρετούν το ψέμα και τη φτηνή προπαγάνδα.

Η αλήθεια είναι πως η Αρμενία είναι ενωμένη αυτή τη δύσκολη ώρα, παρά τις δυσκολίες που πέρασε και περνά και δεν πρόκειται να παραχωρήσει την εδαφική της ακεραιότητα στους φασίστες του Τουρκικού επεκτατισμού και της υλοποίησης του σχεδίου του Παντουρκισμού.

Πηγή politispress.gr 

Σχετικά Άρθρα

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Βρυξέλλες: Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις

otavoice

Μικροπλαστικά: Ανιχνεύθηκαν στον εγκέφαλο και στις πέτρες της χολής

otavoice