Γερμανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις δηλώσεις υπέρ Πούτιν

Ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Κάι-Άχιμ Σένμπαχ παραιτήθηκε μετά τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «αξίζει τον σεβασμό», ότι το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας και ότι «ο Πούτιν θέλει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από τη Δύση», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δηλώσεις του γερμανού αντιναυάρχου προκάλεσαν έντονη δυσφορία στο Κίεβο, που εξέδωε ανακοίνωση επιρρίπτοντας στην γερμανική πλευρά σκοπιμότητα και ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας. Προ του διπλωματικού επεισοδίου η παραίτηση του γερμανού ανώτατου αξιωματικού ήταν αναπόφευκτη, μιας και η γερμανική πλευρά έσπευσε να πάρει αποστάσεις.

 «Ζήτησα από την υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου με άμεση ισχύ», δήλωσε ο αντιναύαρχος Κέι-Αχίμ Σένμπαχ σε δήλωση που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημά μου», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση του ο Σένμπαχ  εξηγεί ότι υπέβαλε την παραίτησή του για να αποφευχθεί «περαιτέρω βλάβη για το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό και κυρίως για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας».
Σχολιάστε