OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: Η σημαία της ΕΕ αφαιρέθηκε από την Αψίδα του Θριάμβου μετά από οργή της δεξιάς

Μια γιγάντια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδεικνύεται στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι για να σηματοδοτήσει την ανάληψη της προεδρίας της Γαλλίας στο μπλοκ αφαιρέθηκε μετά την κριτική της από δεξιούς πολιτικούς.

Η ηγέτης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν είπε ότι η «αντικατάσταση» της γαλλικής σημαίας στο μνημείο ήταν επίθεση στην ταυτότητα της χώρας.

Ένας υπουργός της κυβέρνησης είπε ότι η κίνηση ήταν μόνο προσωρινή.

Η Γαλλία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για τους επόμενους έξι μήνες.

Η κ. Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, είχε δεσμευτεί να υποβάλει καταγγελία στο Κρατικό Συμβούλιο, το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας για διοικητικά θέματα. Περιέγραψε την αφαίρεση της σημαίας της ΕΕ ως νίκη που προέκυψε από την πίεση στην κυβέρνηση.

Ο ακροδεξιός ανεξάρτητος υποψήφιος Έρικ Ζεμούρ, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το χαρακτήρισε « αγανάκτηση ».

Η υποψήφια των συντηρητικών Valérie Pécresse εξέφρασε επίσης αντίρρηση για τη θέση της σημαίας της ΕΕ: ​​”Προεδρεύστε στην Ευρώπη ναι, διαγράψτε τη γαλλική ταυτότητα όχι!”, έγραψε στο Twitter:

 

Όμως ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμέν Μπον αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση είχε υποκύψει στις πιέσεις της ακροδεξιάς και είπε ότι η σημαία κατέβηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

«Ήταν προγραμματισμένο να κατέβει η σημαία αυτή την Κυριακή, δεν είχαμε καθορίσει την ακριβή ώρα», είπε στο ραδιόφωνο France Inter.

Ο κ. Beaune επεσήμανε επίσης ότι η γαλλική σημαία που μερικές φορές επιδεικνύεται στην Αψίδα του Θριάμβου δεν είναι μόνιμο στοιχείο εκεί.

Το Σάββατο, ο κ. Μακρόν, ο οποίος δεν έχει ακόμη πει εάν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Απρίλιο, περιέγραψε τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ με βάση τρεις αρχές: ενίσχυση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και δημιουργία μιας Ευρώπης πιο κοντά. στους πολίτες της.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι περιλαμβάνουν καλύτερη προστασία των συνόρων και διαχείριση της μετανάστευσης, βελτιωμένη ασφάλεια, τεχνολογική καινοτομία και υπεράσπιση του κράτους δικαίου, πρόσθεσε.

Άλλα ορόσημα στην πρωτεύουσα και άλλες γαλλικές πόλεις θα φωτιστούν με μπλε χρώμα για το υπόλοιπο της εβδομάδας για να τονίσουν τη γαλλική προεδρία της ΕΕ, όπως ο Πύργος του Άιφελ, ο Καθεδρικός ναός Notre-Dame στο Παρίσι και το Μουσείο Καλών Τεχνών στη Λιλ, βόρεια Γαλλία.

Πηγή bbc.com

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice