Επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και εξαγοράς συνειδήσεων- Δίνουν 2.000 στους εγκλωβισμένους

Επιχείρηση να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της αναδόχου εταιρίας και του κρατικού μηχανισμού επιχειρείται από την κυβέρνηση, την  ίδια ώρα που από τύχη δεν μετράμε δεκάδες νεκρούς από την έκθεση τους σε συνθήκες ψύχους για πάνω από 20 ώρες.

Συγκάλυψη και εξαγορά συνειδήσεων.  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφιλή του τακτική με μια κίνηση επικοινωνιακή που δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των γεγονότων, ζήτησε από την εταιρεία της Αττικής Οδού να δοθεί αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα. Η εταιρεία που προφανώς είναι σε συνεννόηση με το Μαξίμου έκανε αποδεκτό το αίτημα του Πρωθυπουργού, ευελπιστώντας  ή έχοντας πάρει εγγυήσεις ότι θα λήξει εδώ η απόδοση των ευθυνών της.

Πόσο τιμάται κύριε Μητσοτάκη η ανθρώπινη ζωή;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εγκλωβισμένοι πολίτες ετοιμάζουν καταιγίδα μηνύσεων κατά της Αττικής Οδού και των υπευθύνων κρατικών αρχών.  Ερώτημα παραμένει αν θα έπρεπε ήδη η εισαγγελία να έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά της αναδόχου εταιρίας και κατά παντός υπευθύνου για εγκληματική αμέλεια, πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων και υποχρεώσεων και έκθεση χιλιάδων πολιτών σε άμεσο κίνδυνο.

 
Σχολιάστε