Εισβολή και ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ από ομάδα άγνωστων νεαρών

Εισβολή στην ΑΣΟΕΕ από ομάδα 15 ατόμων έγινε περίπου στη 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και χτύπησαν έναν καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων επίσης ξυλοκοπήθηκαν όταν προσπάθησαν να τον προστατεύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση δεν συνδέεται με αντιεξουσιαστές. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ο καθηγητής απέδωσε την επίθεση σε τρεις άλλους καθηγητές, με τους οποίους βρίσκεται σε διαμάχη. Πανεπιστημιακές πηγές αναφέρουν ότι εκκρεμείς υποθέσεις του καθηγητή με τη Δικαιοσύνη ήταν σε γνώση των πρυτανικών αρχών, χωρίς να υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκκρεμείς υποθέσεις του καθηγητή σχετίζονται με τοκογλυφία και σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και γεννά ερωτηματικά πως μποροιύσε να διδάσκει σε νέα παιδιά ακόμη και αν δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Aξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, αφού είχε τοποθετηθεί σε διάφορες επιτροπές.

Εντύπωση προκαλεί η αβίαστη δληλωση συμπαράστασης και οι ανακοινώσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου για μια περίπτωση που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτό που αρχικά παρουσίασαν. Ως μια επίθεση κατά της δημοκρατίας και της ελευθέριας έκφρασης.  Η βιασύνη να δείξουν ευαισθησία τους οδήγησε να κάνουν μια πολιτική γκάφα.

Φάινεται πως έχουμε αναβάθμιση του εγκλήματος και από την περίοδο των κουκουλοφόρων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, περάσαμε στην περίοδο των πληρωμένων μπράβων και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ παραβατικών και συμμοριών. 

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή:

 

 Κατηγορούμενος για δύο αδικήματα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Δηλαδή έκανε λόγο για μια επικερδή επένδυση, εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και υποτιθέμενα οφέλη στους «πελάτες». Ωστόσο συνέχεια παρακρατούσε τα ποσά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα.

Όμως, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με τη σημερινή επίθεση.
Σχολιάστε