OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Διαδηλώσεις Σέρβων και Ελλήνων στην Μελβούρνη για τον Τζόκοβιτς- Σε φιάσκο οδηγείται η κυβέρνηση Μόρισον

Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε διαδήλωση υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη, ζητώντας από την αυστραλιανή κυβέρνηση να σταματήσει το φιάσκο και να επιτραπεί η συμμετοχή του Σέρβου παγκόσμιου πρωταθλητή στο Αυστραλιανό Όπεν. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ τους υποστηρικτών του Σέρβου τενίστα και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα video από την Αυστραλία, Σέρβοι και Έλληνες συνεπλάκησαν με τα όργανα της τάξης, με αποτέλεσμα να υπάρξει και μία σύλληψη από τις αρχές.

Η αστυνομία μπροστά στην  οργή του πλήθους έκανε χρήση σπρέι πιπεριού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καταγγελίες για -κατά λάθος- χρήση του ακόμα και σε μικρά παιδιά, ενώ και ένας αστυνομικός εμφανίζεται να αντιμετώπισε πρόβλημα.

Σε φιάσκο οδηγείται η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον, αφού η απαράδεκτη διαχείριση της υπόθεσης Τζόκοβιτς έχει εκθέσει τη χώρα διεθνώς, ενώ η ίδια έχει εγκλωβιστεί στο πολιτικό παιχνίδι που εξύφανε. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για αναζήτηση διαφυγής με τον λιγότερο πολιτικό κόστος μιας και οι αντιδράσεις ακόμη και στην Αυστραλία είναι έντονες. Πέρα από το διπλωματικό θρίλερ Αυστραλίας – Σερβίας, η κυβέρνηση Μόρισον έχει να αντιμετωπίσει και τις τεράστιες πιέσεις από το πανίσχυρο παγκόσμιο λόμπι της αντισφαίρισης.

Οι εκλογές στην Αυστραλία θα διεξαχθούν οπωσδήποτε πριν την 21η Μαΐου 2022 και όλα δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών οδεύει σε πολιτική ήττα. Έτσι εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας, το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να πείσει ότι διαχειρίστηκε επιτυχώς την πανδημία. Η αντιπολίτευση και η κοινωνία, ως φαίνεται, έχουν αντίθετη άποψη. Λόγω αυτής της πολιτικής διαμάχης η κυβέρνηση Μόρισον επιχείρησε να παρουσιάσει σκληρό προφίλ στην υπόθεση Τζόκοβιτς και να επενδύσει για πολιτικά οφέλη. Φαίνεται όμως πως εγκλωβίστηκε στο λάκκο που έσκαψε για άλλους…

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice