Αζέρικες δυνάμεις επιτέθηκαν στην μεθόριο- Νεκροί δυο αρμένιοι στρατιώτες

Μια ακόμη μονομερή και προκλητική επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαιζτάν στα σύνορα κατά της  Αρμενίας  πραγματοποιήθηκε περίπου στις 5.30μμ,  με τη χρήση του πυροβολικού και των UAVs. Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους και αντάλλαξαν πυρά.

Στις 11 Ιανουαρίου, ο Arthur Artyom Mkhitaryan (γεννημένος το 2002) και ο κατώτερος λοχίας Rudik Rafik Gharibyan (γεννημένος το 2002) σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα προβοκάτσιας που διεξήχθη από μονάδες του Αζερμπαϊτζάν στην ανατολική κατεύθυνση των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, το Υπουργείο RA ενημέρωσε της Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας συμμερίζεται τη θλίψη της απώλειας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα μέλη της οικογένειας, τους συγγενείς και τους συναδέλφους των νεκρών στρατιωτικών.

Ακόμη δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν χωρίς  η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας από τις 21:00 η κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν είναι σχετικά σταθερή.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα σύνορα έχει σταθεροποιηθεί αναφέρει ο Αγκόπ Avetyan, ο επικεφαλής της αρμενικής κοινότητας Geghamasar στην επαρχία Gegharkunik, είπε NEWS.am .

Όπως ανέφερε στο NEWS. am σημειώθηκαν βομβαρδισμοί προς την κατεύθυνση του Βερίν Σόρτζα και του Νοραμπάκ και δεν τίθεται θέμα εκκένωσης των κατοίκων, επειδή οι άνθρωποι έχουν ήδη περάσει από τον πόλεμο.
Σχολιάστε