Αγωνία για τον Sevan Nisanyan- Θα τον παραδώσουν στα χέρια του Ερντογάν;

Κορυφώνεται η αγωνία για την απόφαση που θα λάβει σήμερα το δικαστήριο της Σύρου, για την έκδοση του αρμένιου διανοούμενου Sevan Nisanyan στην Τουρκία. Εκκωφαντική η σιωπή των δικαιωματιστών και αλληλέγγυων στην χώρα μας.

Ο αρμένιος διανοούμενος κηνυγημένος από το καθεστώς της Άγκυρας δραπέτευσε πριν τέσσερα χρόνια στη χώρα μας, όπου βρήκε καταφύγιo. Παντρεμένος με ελληνίδα ζήτησε να του δοθεί άδεια μόνιμης κατοικίας στην χώρα μας, κάτι που δεν κατέστει δυνατόν αφού για κάποιους νοσηρούς εγκέφαλους πολιτικό άσυλο δικαιούνται μόνο οι μεταναστευτικές ροές της τζιχάντ.

Έστι κάποιοι φιολοτουρκικοί κύκλοι ενεργοποιήθηκαν και ασκήθηκε δίωξη κατά του αρμνένιου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και σήμερα να κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στα χέρια του αιματοβαμένου τουρκικού καθεστώτος.

Έντονες οι αντιδράσεις τόσο από την Αρμενική πρεσβεία στην Αθήνα, από φορείς της Αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα και από πλήθος πολιτών που με παρεμβάσεις τους στα social media ζητούν  Ελλάδα να μην στιγματιστεί για μια ακόμη φορά, όπως στην υπόθεση Οτσαλάν.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενίων, που σημειώνει την σπουδαία δράση του φιλέλληνα διανοούμενου, ενώ η αρμενική πρεσβεία ανακοίνωσε πως έχει παρέμβει για το ζήτημα στις ελληνικές αρχές, ενώ σήμερα εκπρόσωπος της επισκέφθηκε την Σάμο όπου κρατείται ο Sevan Nisanyan για να ενημερωθεί για τις συνθήκες παραμονής του.
Σχολιάστε