92 υγειονομικοί θετικοί στον Ευαγγελισμό- Δυσχεραίνει η λειτουργία ενώ 7.000 είναι εκτός ΕΣΥ

Aπαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Δραματική είναι η κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Όπως αποκάλυψε ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, 92 υγειονομικοί που εργάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως τονίζει, το μεγάλο πρόβλημα είναι η πιθανότητα αύξησης αυτού του ποσοστού, το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες δυσχέρειες στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Με απόφαση της διοίκησης απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες.

Οι υγειονομικοί που βρέθηκαν θετικοί τέθηκαν σε καραντίνα και -όπως τονίζεται- έχουν κολλήσει εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου υπάρχει μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών, κάτι που σημαίνει πως ενώ εισάγονται ως αρνητικοί με PCR τεστ, κατά την παρουσία τους στον «Ευαγγελισμό» ένα μεγάλο ποσοστό κολλάει κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγορόπουλος, παραμένει μεγάλο ερωτηματικό για το τι θα συμβεί εάν το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν αυξηθεί, όπως στην περίπτωση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλα νοσοκομεία υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με υγειονομικό προσωπικό να νοσεί με κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν οξεία προβλήματα στελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά εκτός μάχης 7.000 υγειοινομικούς, ενώ με το κλίμα εκβιασμών ακόμη 2.000 βγήκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση. 

Με την ένατση διασποράς της Όμικρον είναι βέβαιο πως το ΕΣΥ θα βρεθεί σε αδυναμία να παρέχει σωστές υπηρεσίες νοσηλείας στους ασθενείς Covid και Non covid και η επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις με αυστηρά πρωτόκολλα, είναι επιβεβλημένη. Το καπρίτσιο και η επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης μόνο νεκρούς θα έχει ως αποτέλεσμα. 
Σχολιάστε