OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσίπρας: Δεν είναι υποχρεωτικότητα, αλλά οικονομικός εκβιασμός των αδυνάτων

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την απόφασή του να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών και πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Αυτό που εφαρμόζετε δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ξεχωρίζοντας μία κατηγορία και επιβάλλοντας ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας. Αυτό που θέλετε και προχωράτε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς για τους ευκατάστατους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι είναι σε πανικό και πηγαίνει «από το άσπρο στο μαύρο», «από το κρύο στον καύσωνα» θυμίζοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη κατά της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με αποτέλεσμα οι πολίτες να πεισθούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί γιατί είναι εκτός συνταγματικών πλαισίων.

«Πριν από 20 ημέρες εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη βάλατε με κάθε τρόπο κατά της αντισυνταγματικότητας… Ο υπουργός Υγείας μας είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας προσκρούει στο Σύνταγμα και στο ΣτΕ και θα ήταν αντισυγματική» σημείωσε.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι πρόκειται για μία απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους και θα επιφέρει το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

 “Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο”, δήλωσε και κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να “σοβαρευτούν” και να “συνέλθουν”.

O κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ είναι υπό διάλυση κάτι που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία και τα θεσμικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών(ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ).

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice