OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Θρίλερ στη Μαύρη Θάλασσα-Ρωσικές προειδοποιήσεις σε ουκρανικό πολεμικό πλοίο

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία καθώς ουκρανικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κινείται προς τα ρωσικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στα ανοικτά των ακτών της Κριμίας αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), το ουκρανικό σκάφος ξεκίνησε από το λιμάνι της Μαριούπολης και κινήθηκε προς το Στενό του Κερτς, χωρίς να έχει υποβάλει αίτηση για τη διέλευση από το κανάλι Kerch-Yenikalsky.

Την ίδια ώρα πλοίο της ακτοφυλακής της FSB προειδοποίησε το ουκρανικό σκάφος πως πρέπει να συμμορφωθεί με τη ρωσική νομοθεσία, με εκείνο να αντιδρά και να συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, παρά την προειδοποίηση.

Ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι το σκάφος της Ουκρανίας βρίσκεται σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από το στενό του Κερτς και δεν αλλάζει πορεία, αποτελώντας «απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το σκάφος δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ. Στο μεταξύ η ανακοίνωση αναφέρει πως το ουκρανικό πλοίο φέρεται να δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μπει στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Άλλαξε πορεία το ουκρανικό πολεμικό 

Σύμφωνα με ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης, το πλοίο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που κινούνταν προς το στενό του Κερτς, άλλαξε πορεία αλλά ακόμη δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Σύμφωνα την ίδια πηγή, το πλοίο «Ντονμπάς» (A-500) είναι στην Αζοφική Θάλασσα με αντίθετη πορεία από το στενό του Κερτς.

Παράλληλα, εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στα ρωσικά αιτήματα για συμμόρφωση με τους νόμους, επιδιδόμενο σε «προκλητικές ενέργειες» που αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice