Θεόσταλτα επικοινωνιακά μασκαριλίκια στην Βόρεια Εύβοια

Πρωτοφανή επικοινωνιακά μασκαριλίκια στην κεκλεισμένων θυρών παρουσία του πρωθυπουργού στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια. 3 μήνες εκκωφαντικής απουσίας πρωθυπουργού από τις καμένες περιοχές επιλέχθηκε μια αποστειρωμένη επίσκεψη σε κλειστή ημερίδα επαναληπτικής παρουσίασης όσων ακούμε επί τρείς μήνες.

Εκτός του ότι είναι πρωτοφανές Πρωθυπουργός να μην επισκέπτεται τον τόπο του ολοκαυτώματος, δείγμα φόβου που ξεκινά από την εγκληματική διαχείριση της πυρκαγιάς, ζήσαμε χθες μια καλοστημένη θεατρική παράσταση που θύμιζε κακόγουστη φαρσοκωμωδία με ηθοποιούς δυστυχώς πρόθυμους τοπικούς φορείς.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αξιολάτρευτε κ. Μπένο, θεόσταλτε κ. Τριαντόπουλε (σ.σ είναι υφυπουργός στον πρωθυπουργό)». ΝΑΙ ΚΑΛΆ ΑΚΟΎΣΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ …. είναι η προσφώνηση της Όλγας Βογιατζή προέδρου του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βόρειας Εύβοιας, στην ημερίδα που προκαλεί αηδία και αποστροφή.

Προφανώς σε μια επίδειξη κομματικής προσήλωσης η κ. Βογιατζή ξέχασε τον καλοκαιρινό εφιάλτη, έσβησε από την μνήμη της τα καρβουνιασμένα δάση, τις κατεστραμμένες περιουσίες, τα απελπισμένα πρόσωπα, τα εναέρια μέσα που δεν πέταξαν ποτέ, τις αγωνιώδης εκκλήσεις και την αδιαφορία και έσπευσε προφανώς ¨δασκαλεμένη» να υμνήσει με ένα γραφικό και αποκρουστικό τρόπο το κυβερνητικό κλιμάκιο, ξεχνώντας το θεσμικό ρόλο της. Ξεχνώντας κυρίως πως είναι κάτοικος της Βόρειας Εύβοιας και πως εκπροσωπεί ένα κλάδο υπό καταστροφή.

Και αυτή η εικόνα θεόσταλτη, από την κόλαση κυρία Βογιατζή… 

Για γέλια ή για κλάματα;  Έχει ανάγκη και γιατί η κυβέρνηση να βγει μια τέτοια φαιδρή εικόνα; Αφού είναι θεόσταλτοι γιατί δεν βγήκαν να περπατήσουν στα καμένα χωριά της βόρειας Εύβοιας. Να σφίξουν χέρια, να χτυπήσουν πλάτες; Να εισπράξουν χειροκρότημα.

Στο παραληρηματικό υμνολόγιο της κ. Βογιατζή συμμετείχε τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, που λόγω εντοπιότητας θα πρέπει να του χρεωθεί και η κακόγουστη και προσβλητική για την Εύβοια, πρωτοβουλία αγιοποίησης.

Ο Ευβοιώτης  Σίμος Κεδίκογλου, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε αφού είναι θεόσταλτοι, τότε είναι θεός ο πρωθυπουργός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την πάσα και  αναρωτήθηκε: «δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω θεόσταλτο γιατί αφού εγώ τον έστειλα, θα πάμε σε παραπομπές πολύ επικίνδυνες και θα οδηγηθούμε σε άλλες ατραπούς, στις οποίες δεν έχουμε καμιά διάθεση να κινηθούμε».

Στην παρουσίαση ο Πρωθυπουργός εξήρε το έργο που συντελείται στο αποτεφρωμένο δάσος, μονολογώντας πως δέχεται συνεχώς συγχαρητήρια για την πορεία και την γρήγορη αποκατάσταση, ενώ όπως θυμόμαστε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είχε καταγγείλει πριν λίγες ημέρες πως τα έργα αποκατάστασης έχουν καθυστερήσει τραγικά και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, φέρνοντας σαν παράδειγμα τα έργα στην Κύπρο.

Για την ώρα η Εύβοια χορταίνει από λόγια και ημερίδες επικοινωνιακές…

 
Σχολιάστε