Ομολογία Εξαδάκτυλου: Απέτυχε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών

O πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ομολόγησε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 ετών απέτυχε, παρά τα μέτρα και τα πρόστιμα που επιβάλλει η κυβέρνηση, δείχνοντας ότι ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί πουθενά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 ετών ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

«Δυστυχώς και χωρίς να θέλω να χαλάσω αυτό το κλίμα ευωχίας που υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών, από τους 600.000 ανεμβολίαστους άνω των 60, οι 88.000 μόνο έχουν κλείσει ραντεβού. Κάτι λιγότερο δηλαδή από το 1/6. Αυτό δεν είναι καλό», είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προφανώς η επιλογή της κυβέρνησης λειτούργησε αντίθετα από τις προσδοκίες μιας και δεν είναι ένα μέτρο με ιατρική προσέγγιση αλλά ένα καταναγκαστικό και εκβιαστικό μέτρο, που καταλύει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα,  που έφερε ευρεία αντίδραση, ακόμη και σε εμβολιασμένους.

Δείτε το βίντεο
Σχολιάστε