Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Τον υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ επέλεξε ως ηγέτη του κόμματος το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Αυστρίας. Ο Νεχάμερ θα γίνει και καγκελάριος της χώρας μετά την παραίτηση του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και την αποχώρηση από την πολιτική του τέως καγκελάριου Κουρτς, εν μέσω κατηγοριών για αθέμιτες συμπεριφορές.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο APA και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Καρλ Νεχάμερ.

“Ορίσθηκα σήμερα ομοφώνως από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (ÖVP) πρόεδρος του κόμματος και, κατά συνέπεια, υποψήφιος για την θέση του καγκελαρίου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Βιέννη ο Καρλ Νεχάμερ.

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε με την ευκαιρία αυτή ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ θα αναλάβει και πάλι την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υποψήφιος καγκελάριος ανακοίνωσε ότι ο Μάγκνους Μπρούνερ, υφυπουργός Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει το υπουργείο των Οικονομικών.

Ο Καρλ Νεχάμερ θα είναι ο πέμπτος Αυστριακός καγκελάριος που αναλαμβάνει από το 2016. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας του δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Σάλενμπεργκ αποφάσισε να παραιτηθεί από την Καγκελαρία μόλις δύο μήνες μετά που ανέλαβε καθήκοντα. Όπως τόνισε θα παραμείνει στη θέση του ώσπου το κόμμα να εκλέξει νέο ηγέτη, αφού ο Κουρτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική και θα αποχωρούσε παράλληλα και από την ηγεσία του κόμματος σήμερα.
Σχολιάστε