Νέα μέτρα: Από αύριο, απαγόρευση εκδηλώσεων και μάσκα παντού

Ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σχετικά με τα νέα μέτρα.

Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την προμήθεια των δωρεάν self test από τα φαρμακεία, ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι τις τελευταίες δυο μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν. Καλύτερη εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον θα υπάρξει σε 10 με 15 μέρες. Άνω του 72% των πολιτών έχει κάνει την τρίτη δόση, ενώ γενικά ο εμβολιασμός είναι στο 80% στον ενήλικο πληθυσμό και στο 70% στο γενικό πληθυσμό. Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων θα ισχύει από αύριο και το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Από αύριο στις 06:00:
-Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
-Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
-Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
-Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τέταρτη μέρα.
-Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Από 3 Ιανουαρίου και μετά
-Θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.

Ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν τα sms, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.
Σχολιάστε