OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Mόσχα: Πιθανή μια νέα κρίση πυραύλων με τις ΗΠΑ

Οι δηλώσεις του Ριαμπκόφ γίνονται εν μέσω των ανησυχιών που διατυπώνονται στη Δύση για την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία.

Μια «νέα κρίση πυραύλων» παρόμοια με αυτή στην Κούβα το 1962, βλέπει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ωστόσο όπως λέει υπάρχει χρόνος να συμφωνήσουμε σε μια λογική βάση για την μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος αξιωματούχος έκανε μια σαφή αναφορά στην αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης που έφερε τον κόσμο στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

«Ξέρετε ότι τα πράγματα μπορούν να φθάσουν κάλλιστα σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε ο Ριαμπκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και προσέθεσε: «Εάν, όπως λένε οι σύντροφοι από την άλλη πλευρά, δεν το αντιλαμβάνονται και όλα συνεχισθούν όπως προχωράνε τα πράγματα, μπορούμε κάλλιστα, με βάση τη λογική που εξελίσσονται τα γεγονότα, να ξυπνήσουμε ξαφνικά και να βρεθούμε σε κάτι παρόμοιο. Αυτό θα σημαίνει γενικά αποτυχία της διπλωματίας, αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής. Όμως υπάρχει ακόμη χρόνος να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε πάνω σε μια λογική βάση».

Σχετικά Άρθρα

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγκάζει το TikTok να κόψει τους δεσμούς του με την Κίνα

otavoice