Ξεπέρασαν οι εξελίξεις τον κυβερνητικό σχεδιασμό- Μετατίθενται νωρίτερα τα μέτρα

Οι ραδγαίες εξελίξεις στο μέτωπο της αύξησης των κρουσμάτων ξεπέρασαν τον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό μόλις ένα 24 ωρο μετά την ανακοίνωση του. Έτσι αναμένονται αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των μέτρων τις επόμενες ώρες σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Απορίας άξιο, ότι ενώ γνώριζαν τι έρχεται επέλεξαν να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στην κοινωνία, κάνοντας λόγο μόλις χθες για ελεγχόμενη κατάσταση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αύριο θα επανακαθοριστούν τα μέτρα και κυρίως το πότε αυτά θα εφαρμοστούν, μετά και το εφιαλτικό ρεκόρ που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο, με 21.657 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Δεν αποκλείεται, με βάση και τα νέα δεδομένα που δείχνουν ότι υπάρχει ανησυχητική παρουσία της παραλλαγής “Όμικρον” σε όλη την επικράτεια, και ειδικά στην Αττική, να αποφασιστεί τελικά η εφαρμογή των μέτρων να ξεκινήσει άμεσα, πριν από την Πρωτοχρονιά.

 «Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του», τονίζει σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες», προσθέτει.

Σύσκεψη στο Μαξίμου με την παρουσία Τσιόδρα

Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Ειδικών, οι οποίοι θα επαναξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα και τα νέα δεδομένα. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να ληφθούν νέα και αυστηρότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οικονόμου: Ενδεχομένως νωρίτερα τα μέτρα
Ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νωρίτερα τα μέτρα, άφησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Σε δηλώσεις του στο Mega, πριν ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε:

“Το θέμα είναι να δούμε πώς θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην ”Όμικρον” να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι”, ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα “διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται”.

Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

“Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση. Στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι.

“Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Να περιορίσουμε τη διασπορά, όχι γιατί η ”Όμικρον” είναι πιο επικίνδυνη αλλά γιατί μεταδίδεται εύκολα και τα νέα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με οικείους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι”, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Σχολιάστε