Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την ηγεσία του κόμματος.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, εκτός αν δοθεί παράταση όπως έγινε και στον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Ανδρουλάκης έχουν ζητήσει μαζική προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες, προκειμένου να επισφραγίσουν το μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής της πρώτης Κυριακής.

Φαβορί θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης μιας και έχει σαφές προβάδισμα από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ενώ η στήριξη του τρίτου στη σειρά Ανδρέα Λοβέρδου τον φέρνει ακόμη πιο κοντά σε μια νίκη, απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η προσέλευση και αν θα πλησιάσει στα επίπδα του πρώτου γύρου.

Η διαδικασία εκλογών

Η ΕΔΕΚΑΠ έχει στη δημοσιότητα εγκύκλιο για τον τρόπο που θα μπορέσουν οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Δεν απαιτείται η πληρωμή κάποιου ποσού από τους ψηφοφόρους του δεύτερου γύρου.

Γενικές Διευκρινίσεις ΕΔΕΚΑΠ για τις εκλογές
Σήμερα Κυριακή 12/12 διεξάγεται ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη Προέδρου στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού από 7:00 έως 19:00 και για τον Απόδημο:

-τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
-τα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
-τα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
-τα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
-τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα
-τα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.
Σχολιάστε