Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σαν να πάτησε κάποιος το κουμπί και άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου, ένας ένας οι γνωστοί θεσμοί του ευρωπαϊκού παραλογισμού και αυταρχισμού, με σημείο αναφοράς τη γερμανική σχολή σκέψης,  υιοθετούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Το δρόμο άνοιξαν η Αυστρία και η Ελλάδα και ακολούθησαν ο νέος Γερμανός καγκελάριος Σούλτς και σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υγειονομική προτεραιότητα ή υιοθέτηση μιας νέας εφιαλτικής πραγματικότητας; 

Υπέρ της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών τάχθηκε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διάκειται θετικά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση και χρειάζεται να γίνουν συζητήσεις.

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί «100 ημέρες» για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα αυτή παραλλαγή
Σχολιάστε