Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές- Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές, όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

“Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ.

Στα σχολεία αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά. Σημειώνεται ότι έως τις 10 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί και αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία κλείνει ένα τμήμα σχολείου.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Όλοι βρισκόμαστε σε εγρήγορση, οι ειδικοί, ο ΕΟΔΥ, η πολιτική ηγεσία, παρακολουθούμε συνεχώς τα δεδομένα. Η πρόθεση και η στρατηγική μας είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους. Θα αξιοποιήσουμε ό,τι εργαλείο έχουμε  στα χέρια μας», είναι η βασική γραμμή της κυβέρνησης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Σχολιάστε