Βράζει η Δυτική Μακεδονία- Επεισόδια στην Κοζάνη κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη

Eπεισoδιακή η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία, που βράζει από τις κυβερνητικές επιλογές  με την βίαιη απολιγνιτοποίηση, που έχει οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα. Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας  νωρίτερα στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές του Σωματείου ΔΕΗ “Σπάρτακος”, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κρατώντας στεφάνια για την “εκδημία” της Δ. Μακεδονίας λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι συνδικαλιστές του Σωματίου θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κοντά στο κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στη ΖΕΠ. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν την Περιφέρεια, ξέσπασαν επεισόδια με ξύλο, χημικά και δακρυγόνα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πρωτοφανή χρήση βίας, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά μας απέκλεισαν για πρώτη φορά, χιλιόμετρα μακριά. Πάντα υπήρχαν αστυνομικά μέτρα, αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.

 

 
Σχολιάστε