Πραξικόπημα μητροπολιτών, καταστρατηγούν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Σε πραξικόπηημα κατά των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου εξελίσσεται η δραστηριότητα μερίδας Μητροπολιτών, οι οποίοι έχουν ενδυθεί πανοπλία και γιαταγάνια και απειλούν να «αποκεφαλίσουν»  όσους ιερείς δεν εμβολιαστούν.

Ενώ η Ιερά Σύνοδος προτρέπει και δεν υποχρεώνει σε εμβολιασμό και τήρηση μέτρων ιερείς και πιστούς, σεβόμενη την ελευθερία του ανθρώπου και την επιλογή του, κάποιοι Μητροπολίτες επιδίδονται σε ανταγωνισμό ποιος θα υπηρετήσει τις κυβερνητικές επιλογές και θα δείξει καλή διαγωγή, αδιαφορώντας αν οι πράξεις τους αντίκεινται στους κανόνες και τις διδαχές της Εκκλησίας.

“Να σπεύσουν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα και να το κάνουν” γιατί “εάν εντός μίας εβδομάδος δεν συμμορφωθούν προς αυτές τις εντολές, εκτός από την επίπληξη που θα υποστούν, θα τους γίνει και αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων”, αναφέρει με εγκύκλιο-τελεσίγραφο του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος. 

Στην ίδια γραμμή με τον Ελευθερουπόλεως και ο Μητροπολίτς Μυτιλήνης Ιάκωβος, απειλεί με καθαίρεση όποιον κληρικό δεν ακοιλουθήσει το παραλήρημα του. Εμβολιαστείτε…. «ειδάλλως θα επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», αναφέρει σε εγκύκλιο του.

Δεν έχουν καμιά θέση στην Εκκλησία, όσοι ιερείς δεν εμβολιάζονται και εκφράζουν διαφορετική θέση για την πανδημία, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, χαρακτηρίζοντας τους εγκληματίες και απειλώντας τους με καθαίρεση. Ήδη έχει διατάξει την παραπομπή γαι καθαίρεση του Πρωτοπρεσβύτερου Στυλιανού Καρπαθίου.

Αυτή είναι η επίσημη θέση της εκκλησίας. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τονίζει την υποχρεωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και επισημαίνει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Θα παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να αποκαταστήσει την νομιμότητα ή θα σιωπήσει κάνοντας πλάτες στους «σκληρούς, κομματικούς» ιεράρχες; Υπάρχουν κανόνες που τηρούνται, αποφάσεις που δεσμεύουν ή η Εκκλησία έγινε έρμαιο προσωπικών φιλοδοξιών και εξουσιομανίας;

Συμβάλλει αυτή η τακτική στην ομοψυχία και την κοινωνική ειρήνη που χρειάζεται σε ώρες κρίσης; Συμβαδίζει με το Θείο Λόγο, το μίσος; Είναι δυνατόν να υιοθετούνται λογικές μεσαίωνα, να αναβιώνει η περίοδος της Ιεράς Εξέτασης και να ρίχνονται στην πυρά της ματαιοδοξίας Αρχιερέων και Φαρισαίων,  οι ιερείς που επιτελούν ποιμαντορικό έργο και είναι δίπλα στους πιστούς;

Μητροπολίτες που την περίοδο των διώξεων και του παραλογισμού που απαγόρευσαν την λειτανία του Επιταφείου και μετέφεραν μέχρι και την Αναστάσιμη ώρα, δεν έβγαλαν λέξη. Προφανώς ικανοποιήθηκαν από την έκτακτη κρατική χρηματοδότηση… για το θεάρεστο έργο τους.
Σχολιάστε