Οι τελευταίες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη, της χώρας

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μετά τα τελευταία δεδομένα.

Οι περιοχές που ανεβαίνουν επίπεδο
Ακόμη τρεις περιοχές της χώρας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ μία περιφέρεια περνάει από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο πορτοκαλί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτή την εβδομάδα, τρεις περιοχές της χώρας εμφάνισαν καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και κατεβαίνουν επίπεδο.

Από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο) ανεβαίνουν τα Γρεβενά, η Άρτα και η Αιτωλοακαρνανία
Από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) ανεβαίνουν τα Χανιά

Οι περιοχές που κατεβαίνουν επίπεδο
Από επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο) πήγε στο επίπεδο 4 (κόκκινο) η Μεσσηνία
Από το επίπεδο 4 (κόκκινο) κατέβηκε  στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) η Θεσπρωτία

Οι 27 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι: Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Άγιον Όρος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Έβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Άρτα Αιτωλοακαρνανία.

 Πάνω από 10.000 μολύνσεις τον Δεκέμβριο
O καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ιού, μιλώντας στο Mega, κάνοντας λόγο για 9.000 μέχρι και 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου, την ώρα που είναι δύσκολη ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

«Μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο», τόνισε ο καθηγητής.
Σχολιάστε