Νότια Αφρική: Μας τιμωρούν που ανιχνεύσαμε τη μετάλλαξη Όμικρον- Ήπια συμπτώματα

Παιχνίδια γεωπολιτικής και οικονομικής φύσης παίζονται πίσω από την ξαφνική κινητοποίηση για την «φονική μετάλλαξη» Όμικρον, που συνοδεύτηκε με κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών.  Η Νότια Αφρική αντεπιτίθεται και διαψεύδει τα περί επιθετικής μετάλλαξης, με τα στοιχεία να μην  δικαιολογούν τον πανικό .

Tα βέλη της κατά χωρών που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον εξαπολύει η Νότια Αφρική.
Η Νότια Αφρική στρέφει τα πυρά της στις χώρες που επέβαλαν άμεσα σκληρά μέτρα στις μετακινήσεις πολιτών έπειτα από την ανίχνευση της μετάλλαξης Όμικρον.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής επισημαίνει πως αντί να επιδοκιμάζεται που εντόπισε τη νέα μετάλλαξη, ουσιαστικά, τιμωρείται.

«Η εξαιρετική επιστήμη πρέπει να επικροτείται και όχι να τιμωρείται», ανέφερε το ΥΠΕΞ, καταγγέλλοντας τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από και προς τη χώρα.

 «Οι απαγορεύσεις είναι σαν τιμωρία της Νότιας Αφρικής για την προηγμένη ικανότητά της να ανιχνεύει γρήγορα νέες παραλλαγές» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το AFP.

Παράλληλα, αφήνει και αιχμές, λέγοντας πως η οργανωμένη αντίδραση ήταν εντελώς διαφορετική όταν ανακαλύφθηκαν νέες παραλλαγές σε άλλα μέρη του κόσμου.


Ήπια τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον έχει υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης από προηγούμενα στελέχη.

H δρ Angelique Coetzee, πρόεδρος τού Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως από όσα γνωρίζουν ώς τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια. Πιο αναλυτικά, είπε πως τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1-2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα. Επίσης, από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή τη γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Επίσης, σχολιάζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε πως δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο φόρτο λόγω εισαγωγών από φορείς της παραλλαγής Όμικρον. Ανέφερε επίσης, πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για περισσότερα στοιχεία για τη μεταδοτικότητα. Κυρίως για να δούμε τι κλινική εικόνα παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι.
Σχολιάστε