OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαρκ Ρούτε: Τα σύνορα της Ελλάδος είναι ευρωπαϊκά σύνορα, πρέπει να προστατευθούν

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στη χώρα μας, τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την πορεία ανάπτυξης που έχει λάβει η ελληνική οικονομία, και δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος.

Παράλληλα είπε ότι συζητήσανε με τον Έλληνα ομόλογό του για την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών και τις επενδύσεις καθώς και για τον τουρισμό.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της Λιβύης συμφωνώντας με όσα ανέφερε πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είπε ότι θα συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα στο δείπνο που θα έχουν στη συνέχεια, και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σύνορα της είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να προστατευθούν. Ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων αλλά αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν πρέπει να επιστρέψουν πίσω.

Επίσης ανέφερε ότι τον προσεχή Δεκέμβριο η ολλανδική βασιλική οικογένεια θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στη διάσκεψη στο Παρίσι ελπίζω να βρεθεί λύση για τη Λιβύη

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι η σταθερότητα στη χώρα αυτή. Είπε ότι η κατάσταση στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, και εκτίμησε ότι “τούτη τη στιγμή είναι ευκαιρία για να βρεθεί μια λύση”.

Είπε ότι είναι η σωστή χρονική συγκυρία τώρα, και “την επόμενη Παρασκευή στη διάσκεψη του Παρισιού ελπίζω ότι θα βρεθεί μια λύση”.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice