Κερατσίνι: Ανθρωποκτονία με δόλο, καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 8χρονης

Συγκλονισμένη η κοινωνία παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε η μικρή 8χρονη Όλγα στο μοιραίο εργοστάσιο του τρόμου, στο Κερατσίνι.

Η πρωτοφανής αδιαφορία που επέδειξαν οι εργαζόμενοι και η ιδιοκτησία μπροστά σε μια παιδική ψυχή που ψυχοραγούσε, ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινης διαστροφής και αποκαλύπτει πόσο κτηνώδης μπορεί να γίνει ο άνθρωπος.

Όμως στην υπόθεση αυτή γεννώνται πλήθος ερωτηματικών για τη στάση που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου και η οποία ξεπερνά τα στενά όρια μιας κακής διαχείρισης ενός τραγικού συμβάντος. Είναι προαφνές ότι στις κινήσεις του υπήρχε σκοπιμότητα και δόλος. Ποιο όμως ήταν το κίνητρο για αυτή τη συμπεριφορά; Γιατί έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το εργοστασίο; Γιατί δεν κάλεσαν ποτέ την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ; Τι ήθελαν να κρύψουν από τις αρχές σε σχέση με τις δραστηριότητες τους; Από την ώρα που δεν είχαν ευθύνη (αρχικά) γιατί ενήργησαν με αυτό τον κτηνώδη τρόπο;

 

Είναι ανθρωποκτονία με δόλο, δια παραλείψεως.

Νέες αποκαλύψεις για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης, στο Κερατσίνι, η οποία συνεθλίβη όταν εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Όλγας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε ότι θα βγουν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ τόνισε ότι ο θάνατος της 8χρονης δεν ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατροδικαστών. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, θα υπάρξει πλήρης ανατροπή και καταιγιστικές εξελίξεις.

«Αυτό που βλέπετε είναι τραγικό, αλλά που θα προκύψουν στη συνέχεια είναι πολύ πιο τραγικά από αυτά που βλέπετε. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Θα αποδειχθούν κι άλλα πράγματα. Εμείς στην εισαγγελία μέσω των αιτημάτων μας θα τα αναδείξουμε. Όπως θεωρούμε ότι δεν ήταν αυτός που βλέπετε στο βίντεο το πρώτο άτομο που είδε την 8χρονη. Υπήρχε και κάποιος άλλος που την είδε νωρίτερα και κάνουμε εικασίες ότι μπορεί να τους είχε ειδοποιήσει. Όπως εκεί που βλέπετε το άτομο να σπρώχνει το κοριτσάκι με το πόδι, κάνουμε εικασίες ότι υπάρχει και κάποιο μαύρο αυτοκίνητο απέναντι και του δίνει συμβουλές και μιλάνε μεταξύ τους” ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Όπως είπε ακόμα δεν έχει πάρει στα χέρια του το πόρισμα του ιατροδικαστή, όμως σημείωσε ότι “υπάρχουν τοποθετήσεις άλλων ιατροδικαστών και όλοι λένε ότι δεν είναι ακαριαίος θάνατος”.

“Γι’ αυτό λέμε ότι είναι κακουργηματική η πράξη. Είναι ανθρωποκτονία με δόλο, δια παραλείψεως. Με δόλο, ξεκάθαρη περίπτωση. Και έχουμε μαζέψει για να προσκομίσουμε στην Εισαγγελία σειρά δικαστικών αποφάσεων για παραπλήσιες υποθέσεις για να κάνει την αντιστοιχία” είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Αν ο ιατροδικαστής καταλήξει πως το παιδί έζησε για αρκετή ώρα και δεν βοηθήθηκε, η υπόθεση θα πάρει άλλη τροπή και πλέον θα μιλάμε για μια ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια.
Σχολιάστε