Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας- Βγήκε η θάλασσα στη στεριά

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τα τελευταία 24ωρα οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι θυελλώδης άνεμοι φούσκωσαν την θάλασσα η οποία πλημμύρισε δρόμους, καταστήματα και σπίτια, ενώ ξεριζώθηκαν δέντρα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις.

Ειδικά χθες το βράδυ η πρωτεύουσα της Αχαΐας έζησε μια δύσκολη νύχτα και το πρωινό ξύπνημα ανήμερα του πολιούχου Αγίου Ανδρέα την βρήκε βομβαρδισμένο τοπίο.

Η θάλασσα σηκώθηκε στον αέρα και βγήκε στον δρόμο τα ξημερώματα και στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Πλαζ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκαλούν από χθες τεράστια προβλήματα στις παραλιακές περιοχές της Πάτρας. Στα Βραχνέικα, στην Ακτή Δυμαίων, στο Ακταίο,  στη περιοχή του Ρίου όπου τα ferry boat βγήκαν στη στεριά και άνοιξε ο δρόμος σαν «καρπούζι».

Στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί».

Στις 3.30 τα ξημερώματα η Ηρώων Πολυτεχνείου πριν την Κανελλοπούλου είχε γεμίσει νερά. Απροσπέλαστος ήταν και ο δρόμος στην Πλαζ όπου γέμισε και με πέτρες και χαλίκια ενώ αυτοκίνητα γυρνούσαν πίσω.

Προβλήματα σοβαρά και στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Πηγή πληρ-φωτο thebest.gr
Σχολιάστε