Η πρόβλεψη του Φάουτσι για το τέλος της πανδημίας

Τις εκτιμήσεις του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού διατυπώνει ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος.

“Ο εφιάλτης συνεχίζεται”. Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Άντονι Φάουτσι στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit με βασικό θέμα την πανδημία και τις προβλέψεις του.

Στο ερώτημα αν την άνοιξη του 2022 θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία ο Αμερικανός επιστήμονας απαντά: “Θεωρώ πιθανό ότι μέχρι τότε θα περιορίσουμε την πανδημία, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς θα την έχουμε εξολοθρεύσει. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε καθημερινά 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ όπως συμβαίνει σήμερα”.

“Όμως μην ξεχνάτε. Ακόμα κι αν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων, βρισκόμαστε ακόμα στην φάση εξάπλωσης της πανδημίας. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, αν όχι ενάμισης χρόνος, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πια επιπτώσεις στην κοινωνία” πρόσθεσε ο Άντονι Φάουτσι, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σχολιάστε