ΤΩΡΑ: Ρομά άναψαν φωτιές και έκλεισαν την Πατρών-Πύργου

Κλειστή είναι η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα στην Αχαΐα, λόγω της συγκέντρωσης ατόμων, τα οποία διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τους συλλάβουν μετά από την κλοπή αυτοκινήτου.

Τα συγκεντρωμένα άτομα έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου έχει διακοπεί. Η αστυνομία κάνει εκτροπή οχημάτων στις διασταυρώσεις Αλισσού, Ράχης και Λάππα.

Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν μετά της 11 μμ και η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου αποκαταστάθηκε μετά από τον πολύωρο αποκλεισμό. 

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ομάδες αντεξουσιαστών διαμαρτυρόμενοι κατά της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Ρομά απο πυροβολισμούς αστυνομικών σε καταδίωξη στο Πέραμα.

Η οδός Κορίνθου, άνοιξε λίγα λεπτά πριν τις 19:00, καθώς είχε παραμείνει κλειστή για περίπου μισή ώρα εξαιτίας της πορείας.

Νέα επεισόδια στον Ασπρόπυργο

Επίσης νέα επεισόδια είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο από ομάδες Ρομά που προχώρησαν για μια ακόμη βραδιά σε έκνομες ενέργειες, για να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα στο Πέραμα.   Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και τα πέταξαν στην Περιφερειακή του Αιγάλεω με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα για αρκετή ώρα. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής.

Πηγή πλ. thebest.gr

 

 
Σχολιάστε