Θεσσαλονίκη: Προκλητική η ισχυρή αστυνομική παρουσία στον Άγιο Δημήτριο- Αντιδράσεις κλήρου και πιστών

Στα όρια της προκλητικότητας έχει φτάσει η υπερβολή των αστυνομικών μέτρων έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλ0νίκη, με την δικαιολογία της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, κάτι βέβαια που δεν βλέπουμε να γίνεται σε άλλες περιπτώσεις συγχρωτισμού, όπως σε συναυλίες, συγκεντρώσεις και γήπεδα.

Τα παράπονά του για την έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ιερέας προς τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ, βλέποντας τον Οίκο του Θεού να είναι περιφραγμένος και «αποκλεισμένος».

Η ισχυρότατη αστυνομική παρουσία για την αποτροπή εικόνων συνωστισμού προκάλεσε την αντίδραση ιερέα της εκκλησίας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;».

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε σύμφωνα με το thesstoday.gr, ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.

Σημειώνεται, πως αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί μετά τις αντιδράσεις των ιερέων, με συνέπεια οι πιστοί να εισέρχονται αθρόα εντός του Ναού. Πολλοί πιστοί εξέφρασαν την δυσφορία τους για τον αστυνομοκρατούμενο Ιερό Ναό και τόνιζαν πως είναι προκλητική η συνεχής επιθετική πολιτική απέναντι στην Εκκλησία, όταν την ίδια ώρα συμβαίνουν δραστηριότητες που ο κόσμος συνωστίζεται και δεν ενοχλείται κανένας.

Ρόλο αστυνομικών οργάνων έχουν υποδυθεί κάποια από τα Μέσα Ενημέρωσης  έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου που αναζητούν -εναγωνίως- αν περάσει εντός του ναού πιστός χωρίς μάσκα, για να τον διαπομπεύσουν. Το ίδιο αν κάποιος ιερέας δεν ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα τις συστάσεις. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά μερίδας μέσων ενημέρωσης που έχουν αναχθεί σε δημόσιους κατήγορους και εισαγγελείς προσπαθώντας να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο χώρος της εκκλησίας είναι αντιδραστικός και παραβατικός , την ίδια ώρα που στα ίδια μέσα φιλοξενούνται ειδήσεις και εκπομπές με πανηγύρια, συγκεντρώσεις  και γιορτές. Η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Σχολιάστε