Τεράστιες ουρές έξω από τα Πανεπιστήμια για να ελεγχθούν οι φοιτητές

Με αναμονή σε τεράστιες ουρές που ξεπερνούσε την μισή ώρα ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές που έπρεπε να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το rapid test. Από την είσοδο του ΑΠΘ και του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της νέας πραγματικότητας μιας και ξεκίνησε η πρώτη μέρα της δια ζώσης παρακολούθησης των μαθημάτων μετά την πανδημία και την εξ αποστάσεως φοίτηση.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ βρισκόταν ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα  επιτρέπει στους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr.

«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο» δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ, αλλά η ταλαιπωρία των φοιτητών που θα γίνεται σε καθημερινή βάση δεν είναι αμελητέα.

Παρόμοια εικόνα σε πολλά άλλα  πανεπιστημιακά ιδρύματα που ξεκίνησαν μαθήματα. Αν τώρα που μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο υπάρχει κακοκαιρία ή κάνει κρύο, οι φοιτητές θα στέκονται στις ουρές των εκατό μέτρων στα πεζοδρόμια; Πέρα του ευτελισμού της προσωπικότητας γεννάται το ερώτημα, εκτίθεται η υγεία τους σε κίνδυνο;

 

 

 
Σχολιάστε