Μυξοκλαίει ο Τσαβούσογλου και τα βάζει με ΗΠΑ και Ρωσία για τις επιθέσεις Κούρδων της Συρίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε σήμερα ¨μυξοκλαίγοντας» δηλώντας πως η Τουρκία «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά της» και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία φέρουν ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως μια επίθεση, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο τούρκοι αστυνομικοί, ήταν «η τελευταία σταγόνα» και πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει απειλές που προέρχονται από τη βόρεια Συρία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση της YPG από την περιοχή των συνόρων με τη Συρία και πως οι αμερικανικές καταδίκες επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς, καθώς η Ουάσιγκτον εξοπλίζει τη YPG.

Να θυμίσουμε πως η Τουρκία με πρόφαση την απειλή των Κούρδων έχει εισβάλει στα εδάφη της Βόρειας Συρίας εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις κατά των Κουρδικών πληθυσμών.
Σχολιάστε