Κραυγή αγανάκτησης της μητέρας: «Η πολιτεία αρνείται βοήθεια στη Μυρτώ»

Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Μυρτούς που έπεσε θύμα βιασμού και κακοποίησης από Πακιστανό, στην Πάρο το 2012 και από τότε σηκώνει ένα Γολγοθά χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια, πλην από λόγια και υποσχέσεις. Για την Μυρτώ δεν έγινε καμιά διαδήλωση διαμαρτυρίας, δεν φώναξε καμιά οργάνωση κανένας φορέας, ίσως γιατί το κτήνος που την κατακρεούργησε ήταν αλλοδαπός. Εννιά χρόνια μετά, καμιά ΜΚΟ ακόμη και η Εκκλησία απούσα.  «Είμαστε θύματα ρατσισμού», λέει η μητέρα.

“Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της πολιτείας και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο. Είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτούς, φάρμακα, θεραπείες, γιατροί κλπ. Αύριο στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απ’ έξω, ακριβώς γιατί με πνίγει αητό το πράγμα” δήλωσε η Μαρία Κοτρώτσου στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, “καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε εννέα χρόνια, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δεν συζητώ για τους γονείς είναι τελειωμένοι, μιλώ για τους υπόλοιπους. Ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες”.

Η μητέρα του κοριτσιού ξέσπασε: “Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί… Δεν δίνουν 2.900 ευρώ το μήνα, η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’… Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας, αυτό που πληρώνουμε όλοι; Γιατί κι εγώ το πλήρωνα 35 χρόνια” και υπενθύμισε ότι η Μυρτώ έχει 100% αναπηρία.
Σχολιάστε