Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου – Ποια μέτρα θα ισχύουν

Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ” από τις Έξι”. Αυτό σημαίνει πως η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί κανονικά.

“Είναι ουσιαστικά το πλαίσιο στο οποίο έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να γίνει” τόνισε ο κ. Βορίδης και σημείωσε:

“Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων, θα έλεγα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων. Προφανώς το άνοιγμα αυτό των δραστηριοτήτων γίνεται με κάποιους περιορισμούς.

Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμό ο οποίος γίνεται από τις διαδηλώσεις, ο οποίος γίνεται από τα διάφορα πράγματα τα οποία είναι δικαιώματα που ασκούν οι πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο τη παρέλαση δεν θα κάνουμε . Δηλαδή από όσα έχουν συγχρωτισμό τη παρέλαση θα απαγορεύσουμε; Δεν γίνεται”.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε τι μέτρα θα ληφθούν για την παρέλαση. ” Το βασικό μέτρο θα είναι η ισχυρή παρότρυνση για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας” απάντησε και υπενθύμισε ότι ο νόμος λέει ότι η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους- και η παρέλαση είναι στους εξωτερικούς χώρους- παραμένει υποχρεωτική εκεί που υπάρχει συνωστισμός.

Εν συνεχεία τόνισε ότι στην παρέλαση θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες , δηλαδή εμβολιασμένοι και οι μη.
Σχολιάστε