Αιχμές Λέκκα: «Οι πλημμύρες στην Εύβοια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί- Δεν έγιναν στοχευμένα έργα»

Οι πλημμύρες στην Εύβοια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του σχεδιασμού της κυβέρνησης. Από τις εγκληματικές ευθύνες της διαχείρισης της πυρκαγιάς που αποτέφρωσε πάνω από 500χιλ στρέμματα στη Βόρειο Εύβοια, περνάμε στην εγκληματική αδράνεια του κρατικού μηχανισμού και σε λανθασμένες επιλογές που το ολοκαύτωμα συνοδεύτηκε από μια νέα καταστροφή.

“Είχαμε επισημάνει συγκεκριμένες λεκάνες για να γίνουν παρεμβάσεις. Αντί αυτού πήγαμε σε ολιστικές καταστάσεις, που δεν βοηθάνε και τρέχουμε να προλάβουμε” είπε χαρακτηριστικά. «Στην Κύπρο σε μια αντίστοιχη περιοχή μέσα σε δύο μήνες έγιναν στοχευμένα έργα. Εδώ δεν έχουν γίνει τέτοια στοχευμένα έργα». Ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τα πλημμυρικά φαινόμενα γιατί τα χθεσινά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε λεκάνες που θα μπορούσαμε να παρέμβουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Λέκκας έκρουσε τον “κώδωνα του κινδύνου” λέγοντας πως θα υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα “εφόσον δεν έχουμε κάνει στοχευμένες ενέργειες με καινοτόμες διαδικασίες” ενώ τόνισε ότι αυτά τα έργα χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να ολοκληρωθούν αυτές οι παρεμβάσεις και πλέον είναι δύσκολο να γίνουν.

Αφήνοντας αιχμές για το σχεδιασμό της κυβέρνησης πρόσθεσε: “Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης όλων αυτών των φαινόμενων”
Σχολιάστε