OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χημικά και μολότοφ στα σχολεία- Νέα σύγκρουση αριστεριστών και ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Πεδίο μάχης για δεύτερη ημέρα στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μεταξύ “φοιτητών”-αριστεριστών και “μαθητών”. Όμηροι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε συμμορίες με ιδεολογικό περίβλημα που συγκρούονται στον ιδεολογικό τους σκοταδισμό και ολοκληρωτισμό. Θεατής, η πολιτεία παίζει το ρόλο του πυροσβέστη.

Ομάδα ακροδεξιών, με ορμητήριο το σχολείο εκτόξευσε μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες προς την πλευρά των συγκεντρωμένων φοιτητών μελών της ΚΝΕ και της αριστεράς , με την Ελληνική Αστυνομία να επεμβαίνει κάνοντας χρήση χημικών. Το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr παρέλαβε δύο αγόρια με τραύματα στο κεφάλι.

Οι γονείς έσπευσαν στο σχολείο για να μαζέψουν τα παιδιά τους στο σπίτι, τονίζοντας μάλιστα ότι «ζούμε με το άγχος κάθε μέρα και το μυαλό μου είναι συνέχεια εδώ, με όλα αυτά που γίνονται».

 

Την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας προκάλεσαν τα σημερινά έκτροπα με την οποία ζητεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης την παρέμβασή του. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα -Απόκοσμες εικόνες

otavoice

Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά πολιτικής λιτότητας και υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου

otavoice

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice