Βράζει η Τήνος: Σοβαρά επεισόδια κατοίκων με τα ΜΑΤ, για τις ανεμογεννήτριες- Τραυματίες στο Κέντρο Υγείας

«Βράζει» η Τήνος από την επικείμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Τήνο στην είσοδο του χωριού Τριπόταμος το βράδυ της Τρίτης.

Κάτοικοι της περιοχής και άλλοι δημότες, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, έφτασαν στο σημείο που θα περνούσαν τα φορτηγά που θα μετέφεραν τις ανεμογεννήτριες προκείμενου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν αναμενόμενες, γι αυτό και είχαν ληφθεί μέτρα με ομάδα αστυνομικών που είχε σπεύσει στο σημείο. Δυστυχώς, ακολούθησε ένταση και συμπλοκή ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πολίτες εξαγριώθηκαν από την παρουσία των αστυνομικών, κινήθηκαν σε βάρος των δυνάμεων οι οποίες με τη σειρά τους αντέδρασαν. Σύμφωνα με αναρτήσεις και πληροφορίες, υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί πολιτών που οδηγήθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται μιας και επισήμως δε δηλώθηκαν τραυματισμοί, ούτε και υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Τα πνεύματα είχαν ανάψει από νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία της Χώρας στο μνημείο Έλλη, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα αφίχθηκαν στην Τήνο με πλοίο της γραμμής τα βαρέα οχήματα με τις ανεμογεννήτριες.

Πηγή Cyclades24
Σχολιάστε