Συλληφθείς πατέρας στη Θέρμη: «Το παιδί μου έκανε μάθημα και θα ξαναπάει στο σχολείο, χωρίς self test, είναι αναφαίρετο δικαίωμα»

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα ασκήθηκε κατά του πατέρα, ο οποίος προκάλεσε επεισόδιο σήμερα το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Ο 37χρονος Ιωάννης Σαρηγιαννίδης κατηγορείται για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του μαθητή

«Το παιδί μου θα ξαναπάει στο σχολείο, όπως πήγε και σήμερα και θα κάνει μάθημα , όπως έκανε και σήμερα». Αυτά είπε εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα της Θέρμης ο συλληφθής πατέρας Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, μετά από την αντιπαράθεση που υπήρξε με τους δασκάλους γιατί δεν ήθελε το παιδί του να φοράει μάσκα και να έχει κάνει το self test.

Θα συνεχίσω με το ζόρι να κάνει μάθημα το παιδία μου. Δεν επιτέθηκα σε κανένα, απλά παραμέρισα την διευθύντρια για να περάσει στην αίθουσα το παιδί μου. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα μας να κάνει μάθημα το παιδί μου. Είναι σχολείο όλων των Ελλήνων. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας που βρέθηκε κατηγορούμενος για διατάραξης της σχολικής  λειτουργίας και για την μη χρήση self test.

«Δεν είμαι αρνητής των εμβολίων, είμαι ταξιδευτής και έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Τύφου, ηπατίτιδας , κίτρινου πυρετού… αλλά αυτό το εμβόλιο δεν είναι όπως τα υπόλοιπα και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη» , εξήγησε ο κ. Σαρηγιαννίδης.
Σχολιάστε