ΣτΕ: Απέρριψε όπως αναμενόταν, την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Δεν προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του  ΣτΕ που απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ για την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας “πάγωμα” της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και αναστολή εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν θα μπορούσε να παραβεί την κεντρική κυβερνητική γραμμή, όπως έχει συμβεί άλλωστε και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, ειδικά στην περίοδο των μνημονιακών πολιτικών. Μπορεί να θεωρείται ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, αλλά στην πράξη όταν υπάρχει σαφής κυβερνητική βούληση σε κεντρικές πολιτικές επιλογές, σπάνια διαφοροποιείται.

Σημειώνεται πως η ΠΕΟΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

 
Σχολιάστε