Προκλητική εθνικά η στάση Κατρούγκαλου για το θέμα Ελπιδοφόρου

«Ανοίκεια και αντιθεσμική» χαρακτηρίζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε μια απίστευτη τοποθέτηση που δεν συνάδει με στάση έλληνα πολιτικού και υποδηλώνει ιδεοληψία,  δεν αξιολογεί ως σοβαρό ολίσθημα την παρουσία Ελπιδοφόρου σαν μαριονέτα δίπλα σε Ερντογάν- Τατάρ και θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η πραγματοποίηση συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Υπογραμμίζει ότι πρόβλημα υπήρξε μόνο λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας Τατάρ στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, αλλά για αυτόν είναι κάτι που δεν διακιολογεί την αντίδραση Μητσοτάκη αλλά και Αναστασιάδη.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 αναφορικά με τη δυσαρέσκεια και την ενόχληση της Αθήνας που είχε εκφράσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη, ούτε στην δούλεψη της οικογένειας του.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική. Επί του προκειμένου, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν θεωρώ προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα.

Ο κ. Κατρούγκαλος υιοθετώντας πλήρως τις απαντήσεις που έδωσε ο Ελπιδοφόρος σε μια προσπάθεια να φανεί πως έπεσε θύμα, δέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα, που  δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή. Ξεχνά όμως ο κ. Κατρούγκαλος προφανώς σκόπιμα και εκτίθεται, πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε ενημερωθεί γαι την παρουσία Τατάρ από την ομογένεια και την Αθήνα και του είχε ζητηθεί εγκαίρως να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Τέλος, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένη την πραγματοποίηση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, ισαχυρίστηκε ο κ. Κατρούγκαλος.

 
Σχολιάστε