OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραιτείται ο Ζαγοράκης από Πρόεδρος της ΕΠΟ- Απέτυχε η εξυγίανση, παραπαίει η Εθνική

Ομολογία αποτυχίας στο νέο πείραμα της ΕΠΟ, μετά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την οικουμενικότητα που είχε στην αρχή της η νέα διοίκηση. Πυροτέχνημα χωρίς περιεχόμενο αποδείχτηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη και λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο εκλεκτός πρώην ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, σύμφωνα με όσα διαρρέονται στη δημοσιότητα ετοιμάζεται να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, ο θρυλικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 φέρεται να έχει ήδη μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει για την απόφασή του, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πληροφορίες λένε πως θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η απόφαση της παραίτησης από την προεδρία της ΕΠΟ είναι ειλημμένη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον του. Ο Ζαγοράκης σύμφωνα με το filathlos.gr, είναι πράγματι έτοιμος να αποχωρήσει από την «κεφαλή» της Ομοσπονδίας, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες. Η σκέψη, άλλωστε, από τον παλαίμαχο άσο υπήρχε εδώ και μέρες.

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη -οριστική όπως όλα δείχνουν- απόφαση, φαίνεται πως είναι το γενικότερο εχθρικό κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το βάρος της ευθύνης, το οποίο φάνηκε πολύ μεγάλο για τον ίδιο, με τον άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας να επιθυμεί να σώσει την υστεροφημία του και να μη συνδέσει το όνομά του με όσα συμβαίνουν.

Η διαφαινόμενη αποτυχία της Εθνικής Ομάδας να προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, η εικόνα σήψης που συνεχίζει να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η αδυναμία της κυβέρνησης να σπάσει αυγά, εγκλωβισμένη στις στενές της σχέσεις, με τους ισχυρούς παράγοντες των ΠΑΕ κατέστησαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη μια μαριονέτα.

Πως το καράβι βαδίζει ακέφαλο και χωρίς κατεύθυνση φάνηκε ξεκάθαρα στις επιλογές στην Εθνική ομάδα που για μια ακόμη φορά με υποδεέστερους αντιπάλους παρουσίασε ένα αδιάφορο πρόσωπο, ενώ η τεχνική ηγεσία  υλοποιώντας προφανώς παιχνίδια της διοίκησης, συνεχίζει τον αποκλεισμό παικτών και εμφανίζει ένα σύνολο κατώτερο των περιστάσεων, βυθίζοντας ποια βαθιά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ομάδες όπως το Κόσοβο, με μηδενική παρουσία, δείχνει πως νοσείς πολύ βαριά. Αυτό ο Ζαγοράκης αν και με εμπειρία σαν αρχηγός της Εθνικής του 2004 δεν μπόρεσε να το γιατρέψει, κάτι που συνέτεινε να βρει διέξοδο στην παραίτηση.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice