Μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη λόγω του κορονοϊού εισηγούνται οι ειδικοί

Την επιβολή μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη λόγω του κορονοϊού φέρονται να εισηγούνται οι ειδικοί, που συνεδρίασαν σήμερα προκειμένου να επαναξιολογήσουν την επιδημιολογική κατάσταση ανά Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προτείνει επίσης να περάσει στο “κόκκινο” και η Λάρισα, καθώς έχει επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη ελήφθη δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας καθώς εκεί μεταφέρονται ασθενείς από τους όμορους “κόκκινους” νομούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν ημέρες που η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει ακόμη και το 95%.

Ένας ακόμη παράγοντας που φαίνεται πως οδήγησε τους ειδικούς σε αυτή την απόφαση, είναι η παρουσία πολλών φοιτητών στη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικοί επιδιώκουν να ελεγχθεί η πανδημία στη συμπρωτεύουσα πριν έρθει το φθινόπωρο, οπότε και αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού λόγω της παραμονής σε κλειστούς χώρους.

Η επίσημη ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να γίνει από την Πολιτική Προστασία.

Επιπλέον, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε και εισηγείται η είσοδος των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες να επιτρέπεται με την προϋπόθεση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test.
Σχολιάστε