Μεσαίωνας- Εκδόθηκαν 5.895 πράξεις αναστολής εργασίας σε υγειονομικούς

Μπορεί το σύστημα υγείας να βρίσκεται στο κόκκινο λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, όμως η κυβέρνηση εφαρμόζει την απόφαση  για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιβολής του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Οι ήρωες έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι…του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. 

Την ίδια ώρα με μια κίνηση που θυμίζει σκοτεινές εποχές απεργοσπατικών μηχανισμών, ενεργοποιήθηκε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού και η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων.

Υγειονομικοί που επί 18 μήνες προσέφεραν με κίνδυνο της ζωής τους υπηρεσίες και τους αποκαλούσαν ήρωες, σήμερα τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, την ώρα που δεν αποτελούν πηγή κινδύνου για τους ασθενείς μιας και ακολουθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Άλλωστε όσες πιθανότητες έχει να κολλήσει κάποιον ασθενή ένας μη εμβολιασμένος υγειονομικός, άλλες τόσες έχει και ένα εμβολιασμένος. Αυτό και μόνο δείχνει πως στο βάθος υπάρχει σκοπιμότητα και η απόφαση αναστολής καθηκόντων δεν έχει υγειονομικά κριτήρια.
Σχολιάστε