Μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες και στη Μονή του Αγίου Εφραίμ

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν από λίγη ώρα σε δασικές εκτάσεις στην Νέα Μάκρη Αττικής, γεγονός που υποδηλώνει εμπρησμό.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι φλόγες κυριολεκτικά έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών και δίνεται μεγάλη μάχη για να μην καούν. Σε εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ που απειλούνται προχώρησε ο δήμος Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη έχουν καεί τουλάχιστον δυο σπίτια, ενώ κάποια άλλα έχουν υποστεί ζημιές. Με νεότερη ενημέρωση η εικόνα είναι βελτιωμένη καθώς το μέτωπο έχει περιοστεί και υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες, τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές προπσαθούν να κατασβέσουν, για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Αισιόδοξος για την έκβαση της πυρκαγιάς στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανέφερε πως επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις ενώ οι άνεμοι έχουν κοπάσει και εκτιμά ότι γρήγορα θα ελεχθεί η πυρκαγιά. Υπάρχουν κάποιες ζημιές που αυτή την ώρα δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα αλλά είναι περιορισμένες.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις και επιχειρούν 112 πυροσβέστες , 5 πεζοπόρα  τμήματα, 36 οχήματα  και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, γειτονικών δήμων και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών .

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια, όπου δίνεται μάχη να μην καούν γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής,

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασιλείου Ρώτα.

Ο Δήμος Μαραθώνα σε ανακοίνωση του αναφέρει «Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους».

Στο super market «Τσιέρη» και στον πυροσβεστικό σταθμό εθελοντών (οδός περιπάτου) υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν τους κατοίκους προς το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση).

Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

Σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

 

 
Σχολιάστε