Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη υγειονομικοί και μέλη του ΕΚΑΒ

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, υγειονομικοί και μέλη του ΕΚΑΒ.

Την ώρα που κατέφθανε ο κ. Πλεύρης στο ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος για την έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων, οι διαδηλωτές άρχισαν να τον γιουχάρουν, καθώς και να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα κατά της κυβέρνησης, την απόφαση των αναστολών, όπως και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα σχολεία, ενώ την ίδια ώρα χτυπούσαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό στο σημείο.

Έπειτα από σύσκεψη που είχε ο κ. Πλεύρης στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, αλλά και στις συναντήσεις με δημάρχους, είπε ότι «δεν τίθεται θέμα μέτρων, αλλά τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα».

«Θέλουμε να επιστίσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι καθημερινά μπαίνουν στις μονάδες εντατικής και καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς κι έδωσε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σημαντικό για την ασφάλεια όλων.
Σχολιάστε